lauantai 16. elokuuta 2014

Miksi juuri musiikkia ja runoja?

Mitä?
Tiedossa on siis runo- ja musiikkiblogi, ja pyrin kirjoittelemaan mahdollisimman usein. Aikeena olisi saada vähintäänkin kerran viikossa, sunnuntaina, kirjoteltua ja linkattua tänne viikon biisi, eli näissä merkeissä kirjoittelu jatkuu siis huomenna.

Mikä?
Viikon biisi on lähinnä kuluneen viikon fiiliksiä parhaiten kuvaava kappale. Kappale voi olla minkä kielinen tahansa, luultavimmin joko suomeksi tai englanniksi.
Päivän biisin idea on sama kuin viikonkin, mutta kyseessä on vain yhden tietyn päivän tunteita ja tunnelmia kuvaava.
Biisipäivityksissä pyrin myös hieman erittelemään mikä tekee kappaleesta niin kuvaavan, onko sen taustalla jokin erityinen syy. Tästä tiedossa maistiainen huomenna.
Runopäivitykset sisältävät runon, joko itseni tai jonkun muun kirjoittaman. Runoihin saatan lisätä mukaan kuvan joka on mielestäni onnistunut vangitsemaan runon idean. Mikäli runo on jonkun runoilijan, liitän runon loppuun sekä runoilijan nimen että kokoelman (jos se johokin kuuluu).
Runopäivityksissä pyrin välttelemään erittelyä (jos koen sen tarpeelliseksi, teen sen), mutta jos ajatukseni runosta kiinnostavat, voi kyllä kommentilla niitä pyytää. Eli vapaasti kommentoimaan jos kiinnostaa, jos on omia mielipiteitä tai ajatuksia ja niin edelleen.
Afroismipäivityksiä saattaa tulla usein - tai sitten ei. Tiedän kuitenkin kokemuksesta niiden olevan todellisia päivän pelastajia, etenkin jos on huonolla tuulella tai surullinen. Afroismit ovat kuuluisten (tai sitten ei niin kuuluisten) ihmisten sanomia asioita, tavallaan sanontoja.

Miksi?
Tämän ensimmäisen postaukseni otsikko on Miksi juuri musiikkia ja runoja. Vastaus on mitä yksinkertaisin: rakastan kumpaakin, ja tavallaanhan ne kulkevatkin käsi kädessä. Osa kappaleiden sanoituksista on ollut alunperin runoja, ja tiedän myös laulettuja runoja.

Eli siis...
Runo- ja musablogi useilla eri ulottuvuuksilla, siitä aiheesta josta itse pidän eniten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti